Rozporuplné dojmy z COVIDu

06.05.2020 22:45

Na začátku roku to vypadalo na super rok plný modulářských setkání. Bohužel to ale vypadá, že nakonec na dlouho poslední setkání s moduly bylo to v Borkopu popsaném zde. Přišla totiž pandemie COVID-19. Výsledkem je, že mezinárodní sdružení FREMO zrušilo všechny setkání až do srpna 2020. To bohužel platí i pro setkání v německém Stöllnitz, na které jsme se připravovali a těšili. 

Ze stránek Frema je ale vidět, že i Dan Buchtela zrušil podzimní setkání FREMO v Praze. I ostatní setkání v ČR byla zrušena. První byla plánovaná Roudnice od 30.4.2020-3.5.2020. Setkání mělo být jako obvykle v ZŠ Karla Jeřábka. Hygienická opatření ale znemožňují pořádání mimoškolních aktivit ve škole. Navíc v létě bude probíhat ve škole rozsáhlejší rekonstrukce.

Jsem ale životní optimista, a tak mne těší, že díky karanténě je na modelřinu více času. V týdnu se bohužel pro samé videokonference a dohánění práce večer k modelaření nedostanu. Víkendy ale mám úplně volné, protože děti nemají turnaje, a nikam nelze jezdit ani na výlety.

Už po setkání v Dánsku jsem se rozhodl přestavět Sklené i Filípkov na elektroniku MGP. No a za karanténu jsem přestavbu výrazně posunul, ale o tom v jiném vlákně. Takže všechno zlé je k něčemu dobré :-).

Šance na setkání v ČR ale žije a třeba se zopakuje Divišov v listopadu.